Lamineren

Lamineren is een veel gebruikte verbindingstechniek waarbij één of meerdere lagen met elkaar worden verbonden. Wij beschikken over diverse technieken waaronder sparylamineren, rollcoaten, puntlamineren en het zelfklevend maken van materialen.  Deze lamineertechnieken kunnen onder andere worden toegepast op textiel, leer, polyester watten en schuim. 

Spraylamineren

 

Tijdens het spraylamineren zorgen wij ervoor dat lijm gelijkmatig op een materiaal wordt aangebracht (gesprayd) voordat het wordt samengevoegd. De lijmsoort wordt afgestemd op het te lamineren materiaal. Onze productielijnen zijn ingericht voor het lamineren op een breedte van 50 tot 220 centimeter. Een enkele machine kan tot 2000 strekkende meter per dag lamineren. Met 4 machines in ons bezit is er voldoende capaciteit voor uw wensen.

 

 

 

 

 

Rollcoaten

 

 

Rollcoaten zorgt voor een muurvaste verbinding tussen twee materialen. De lijmlaag bestaat uit een gedoseerde PUR of PSA hotmelt. Door deze techniek kunnen vlakke materialen, zowel flexibel als stijf van aard, worden voorzien van een (verwarmde) lijmlaag. Onze machines kunnen materialen tot een breedte van 2 meter en een dikte van 10 centimeter verwerken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld platen van hout, rubber, schuim, CPL, HPL of MDF.

 

 

 

 

 

 

Puntlamineren

 

 

Puntlamineren is een nieuwere lamineertechniek. De lijm wordt via een minutieus gegraveerde cilinder op het materiaal gedrukt. Puntlamineren zorgt ervoor dat materialen betere eigenschappen krijgen zoals een hogere wasechtheid, waterdichtheid of zelfklevendheid. Onze machine, een hotmelt-lamineermachine, kan tot 15.000 meter per dag met een maximale breedte van 220 centimeter lamineren.

 

 

 

 

 

 

Zelfklevend maken

 

 

Onze geavanceerde tapemachine maakt materialen zelfklevend. Dit kan van toepassing zijn op verschillende materialen zoals schuimen, foliën, vliezen en tapijten. Uiteraard nauwkeurig op maat in de door u gewenste breedte.

 

 

 

 

 

 

ISO 9001

 

 

Arly Laminating-Quilting is ISO 9001 gecertificeerd. De kwaliteit van het gehele productieproces wordt van order-intake tot en met de oplevering en nazorg zorgvuldig bewaakt en gewaarborgd. Voor het (klantspecifiek) testen van producten op hun eigenschappen en bestendigheid beschikt Arly over eigen testfaciliteiten.